Jakie są główne determinanty rozwoju społeczno-ekonomicznego?

Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.

Antocyjany są w zasadzie odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony lub też różowy, zależy na wskroś, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.

1. Zajrzyj tutaj

2. Jak to zrobić

3. Zajrzyj tutaj

4. Tutaj

5. Triki

Categories: Biznes

Comments are closed.

Jak muzyka wpływa n

Jak grać solówki: Techniki i triki dla gitarzystów i pianistów. W ...

Roladrones w muzyce:

Eksploracja dźwięku: Jak nowe technologie pozwalają na odkrywanie nieznanych brzmień. Coraz ...

Innowacyjne technolo

Terapia grupowa jako wsparcie dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Jeden z ...

Problematyka dostęp

Rola pielęgniarek i położnych w opiece zdrowotnej. Żeby można było oznajmić, ...

Nowoczesne podejści

Rola regularnych badań cytologicznych w profilaktyce raka szyjki macicy. Kserokopiarki to ...